Bursa’da işbirliği protokolü imzalandı

14 February Friday, 2020
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Bursa İl Müdürlüğü arasında hazırlanan ‘’Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri İle Üretici Kadın Derneklerinin İşgücü Kapasitelerini Geliştirmeye Yönelik Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü’’ imzalandı.
Bursa’da işbirliği protokolü imzalandı Haber  :  Bursa İl Enformasyon

 Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen Protokol imza törenine; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ve İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen’in yanı sıra Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı, Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri Başkanları ile Üreten Kadın Dernekleri Başkanları ve temsilcileri katıldı.

İmza öncesinde bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, hazırlanan bu protokolün amacının kırsalda var olan Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri ile Üretici Kadın Derneklerinin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü yetiştirmek olduğunu, bu kapsamda düzenlenecek eğitimlere ya da kurslara katılım sağlayan çiftçilere de İŞKUR tarafından destek verileceğini ifade ederek;

“İŞKUR İl Müdürümüzle daha önce bilgi alışverişinde bulunduk.. Kadın Kooperatif ve derneklerimizin, kadın gruplarının eğitimle desteklenmesi yönünde ortak hareket etme kararı aldık ve bunun için bir protokol hazırladık. Hem bu protokolde sizin haberdar olmanız hem de bu işte sizin de bizlerle beraber olduğunuzun bilinmesi amacıyla sizleri davet etik. Teşekkür ederiz geldiniz.  Bu protokolümüzle eğitim organizasyonlarımız olacak, bazen Halk Eğitimden de yardım alacağız. İŞKUR’umuzun bir ücret desteği olacak. Dolayısıyla hem biz mutlu olacağız hem de eğitim gören bayan arkadaşlarımız mutlu olacaklar.”dedi.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise ‘’Kadınların örgütlenmesine yardımcı olmak ve kırsal kalkınmalarına destek olmak amacıyla elimizden gelen her imkânla yanlarındayız.’’ dedi.

Atılan imzalarla Protokolün hayırlı olması temenni edilerek Protokol imza süreci tamamlandı.