Bursa’da kadın kooperatifleri güçleniyor

12 January Thursday, 2023
Bursa’da Valilik, İl Tarım ve Orman, Aile ve Sosyal Politikalar ile Ticaret Müdürlükleri kadın kooperatiflerini güçlendirmeye dair yol haritası ve faaliyet planını oluşturmak için güçlerini birleştirdi.
Bursa’da kadın kooperatifleri güçleniyor Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında 2018 yılında imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamındaki çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Protokolün Bursa ayağında Valilik, İl Tarım ve Orman, Aile ve Sosyal Politikalar ile Ticaret Müdürlükleri uygulanacak yol haritası ve faaliyet planının oluşturulması için bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Sultan Doğru, İl Ticaret Müdürü İsmail Aslanlar ile İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammer Doğan’ın da katıldığı toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül yürütülen çalışmalarda özellikle kooperatif ürünlerinde marka değeri oluşturmaya özen gösterildiğini belirtti. Aygül: ‘’Kooperatif ürünleri hem yurt içinde hem de ilimizde satılabilir hale geldi. Hatta bazı kooperatiflerimiz süreklilik sağlayabilecek şekilde devam ederlerse uluslararası ticarete girebilecek ürünlere sahipler. Tüm ürünleri gıda mevzuatı, etiket yönetmeliği ve marka mevzuatına uygun piyasaya sunulmaktadır. Çalışmalarımızda kooperatiflerin birbirleriyle rekabet içinde olmamaları için yöresel ürün kullanmalarını arzu ettik. Her kooperatifin en az 2- 3 adet spesifik ürün bulundurmasına önem verdik. Ticareti yapılan ürünlerde her kooperatifin kendi bölgesindeki ham maddeyi değerlendirecek şekilde devamlılığı sağlamasına gayret ediyoruz.’’ dedi.
tarım orman aile sosyal politikalar ticaret bursa kadın kooperatifleri