Bursa’da mobil ekipler sahada

02 July Tuesday, 2019
Bursa’da kurulan ‘Zirai Mücadele Mobil Denetim Ekibi’ çiftçilerin sorunlarına çok hızlı bir şekilde çözüm üretiyor.
Bursa’da mobil ekipler sahada

Haber  :Bursa İl Enformasyon

Kamera :Bilgin ÇALIŞKAN

Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI
 

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün talimatı ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Meyve, Sebze, Bitki Besleme ve İlaç-Alet Birimlerinden görevli Ziraat Mühendislerinden oluşturularak kurulan Zirai Mücadele Mobil Denetim Ekibi çiftçilerimizin hizmetinde görevine devam ediyor.

4 Mart 2019 tarihinden bu yana Bursa'nın 17 İlçesinde bulunan toplam 1057 Mahalleyi kapsayacak şekilde görev yapmaya başlayan Zirai Mücadele Mobil Denetim Ekibi, haftanın beş günü oluşturulan program dâhilinde doğrudan üretim alanlarını ziyaret ederek, problemleri sahada yerinde çözmeye devam ediyor. Ekip 4 aylık sürede 17 İlçede 2000' nin üzerinde üreticiye ulaşarak, çiftçilerimize destek oldu.

Bitkisel üretimde hastalık ve zararlıları teşhis etmek ve kimyasal mücadele yerine, zararlı organizmaların ve yabancı ot mücadelelerinin ayrı ayrı değil, hepsini birlikte ve birbirini tamamlayacak şekilde planlayarak Ekonomik Zarar Eşiğinin altında tutulması hedefiyle çalışmaya devam ediyor.

İlimizdeki çiftçiler arazide karşılaştıkları sorunları doğrudan telefon mesajı yoluyla Zirai Mücadele Denetim Ekibine fotoğraf ve konum paylaşımı yaparak bildiriyor ve ekibin problemlere zamanında müdahalede etmesini kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Nilüfer İlçesi Atlas köyünde yüksek tünelde topraksız tarım faaliyeti ile çilek üretimi yapan Şaban Bayar işletmesinde çilek veriminin beklediğinden daha az olduğu şikayeti ile Whatsapp tan çileklerin genel durumunu gösteren bir fotoğraf ve işletmenin bulunduğu adresin konumunu ekibe gönderdi.

Zirai Mücadele Denetim Ekibi süratle çiftçimizi ziyaret ederek; gereken uyarıları ve alınabilecek tedbirleri çiftçimizle paylaştı ve önümüzdeki günlerde tekrar işletmeyi ziyaret ederek konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Bu ve benzeri çalışmalar aralıksız devam etmekte ve çiftçi memnuniyeti sağlamaktadır.

bursa zirai mücadele mobil denetim