Bursa’da Tarımsal Kooperatifçilik Eğitim Sertifika Töreni

03 July Tuesday, 2018
Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde Tarımsal Kooperatifçilik Eğitim programını tamamlayan üreticilerin sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Bursa’da Tarımsal Kooperatifçilik Eğitim Sertifika Töreni Haber: Bursa İl Enformasyon
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
 

Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında düzenlenen Tarımsal Kooperatifçilik Eğitim programını tamamlayan üreticilerin sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Yenişehir'de kooperatifçiliğin geliştirilerek kooperatif yöneticilerinin etkinliğinin arttırılması için yapılan eğitimin öneminden bahsetti. Yıldız, üreticilerin Yenişehir ilçesinde 36 tarımsal kalkınma, 6 sulama, 4 üretici birliği çatısı altında buluştuklarını,  2915 üreticinin kooperatiflere üye olduğunu söyledi. Bursa'daki ilçeler arasında en fazla  ÇKS ye kayıtlı çiftçisi olan Yenişehir'in hayvancılık ve bitkisel üretim potansiyelini vurgulayan Yıldız,  birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Törene Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Kooperatif ve Birlik Başkanları, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

bursa sertifika kooperatif eğitim