Bursa’da tarlalar tohum desteğiyle yeşeriyor

08 November Monday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerin maliyetlerini düşürmek ve ürün çeşitliliğini arttırmak için yem bitkileri tohumu dağıttı. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 21 üreticiye buğday, arpa ve korunga tohumu desteği verildi. Yem bitkisi tohumları Mart- Nisan aylarında ekilecek, üretim sürecinde yayım çalışmaları da tarla günü etkinlikleriyle desteklenecek.
Bursa’da tarlalar tohum desteğiyle yeşeriyor Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Tarım ve Orman Bakanlığı destekliyor, tarım arazileri bereketleniyor.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bursalı üreticilere tohum desteği verildi.

Kestel İlçesinde düzenlenen Yem Bitkileri tohumları dağıtımı etkinliğine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, projenin yeni çeşitlerin yaygınlaşmasına da katkı sağladığını söyledi.   

Aygül, “Çiftçilerimizin işletmesinde en büyük girdi maliyetlerini tohum oluşturmaktadır. Üreticilerimize bir nebze de olsa katkı sağlamak ve yeni çeşitleri tanıtmak adına özel sektörden tedarik edilen buğday, arpa ve korunga bitkisinin tohumları 21 çiftçimize dağıtılacaktır. Bu kapsamda her bir üreticimizin 5 dekar alanda uygulayacağı bu deneme çalışması ile 14 çiftçimize bin 750 kg buğday, 6 çiftçimize 750 kg arpa ve 1 çiftçimize 50 kg korunga tohumu teslim ediyoruz.

Hasat zamanında Kestel İlçemize en iyi uyum sağlayan çeşit tespit edilerek bölgemizde yaygınlaştırılması konusunda Tarla günü başta olmak üzere yayım çalışmalarına ağırlık verilecektir. Yem Bitkileri üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 2021 üretim sezonunda İlçe Müdürlüğümüz önderliğinde, İlçede;  Hacıosman, Gürmüzlü, Kutluca, Kırıntı, Candarlı, Şerefiye, Mahmudiye Köylerinde yem bitkileri üretimi artırılarak silajlık mısır, yem bezelyesi, İtalyan çimi ve fiğ tohumları 250 dekar alan üzerine uygulanacaktır. Proje kapsamında 50 üreticimize 5 dekar alanda tohum dağıtımı yapılacaktır.” dedi.

Desteklerden faydalanan 50 üreticiye; silajlık mısır, yem bezelyesi, İtalyan çimi ve fiğ tohumlarının teslim edildi. Mart- Nisan aylarında tarlalara ekimi yapılacak tohumlardan yüksek verim alınması bekleniyor.

Yem bitkisi üretim sezonu boyunca yayım çalışmaları ve tarla günü etkinlikleri de devam edecek.
bursa yem bitkisi destek tohum tarım arazisi bitkisel üretim tarım ve orman