Bursa’da üreticilere fidan desteği

11 December Monday, 2023
Bursa’da üreticilere tohum ve fidan destekleri sürüyor. Harmancık ve Keles ilçelerinde yapılan etkinliklerde üreticilere korunga tohumları ile yüzde 70 hibe destekli 8 bin ceviz, biner badem ve kiraz fidanları törenle teslim edildi.
Bursa’da üreticilere fidan desteği
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’nın Keles ve Harmancık ilçelerindeki üreticilere tohum ve fidan dağıtıldı.

İki ilçede yapılan ayrı törenlerle korunga tohumları ile yüzde 70 hibe destekli 8 bin ceviz, biner badem ve kiraz fidanları üreticilere teslim edildi.

Törenlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, modern tarım uygulamalarına değindi. Yüzde 6’dan az eğime sahip arazilerde meyve bahçesi kurulmayacağını duyurdu.

“Bugün Bursa Büyükşehir Belediyemizin HAGEL (Hayvancılığı Geliştirme Birliği) ile beraber düzenlediği korunga tohumları ceviz fidanları için buradayız. Anavatanı Anadolu olan bir bitki olan korunga, bu bizim öz kendi bitkimizdir. Sulamaya ihtiyaç duymadan yetişebilen öz bitkimizdir. Orta Asya'dan Anadolu'ya göçerken hayvancılık becerilerimizi buralara da getiren bir millet olarak ata mesleğimiz hayvancılık için bu bitki çok önemli. Hayvanlarımızın protein ihtiyacı da korungadan karşılanabilmektedir. Bu sebeple bitkimizin yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra cevizde bölgemiz şartlarına çok uyumlu bir bitkidir. Bakanlığımızın son yaptığı çalışmalarla birlikte düz yerlere meyve bahçesi kurulmasına izin vermeyeceğiz. yüzde 6 eğimden fazla olan yerlerde izin verilirken, daha düz alanlarda artık meyve bahçesi kurmak yasaklanacak. Bu sebeple bunun planını yapabilmekte bizler için önemli. Bugün dağıtılan fidan ve tohumların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
tarım orman bursa fidan dağıtım