Bursa’da yerli, yeni silajlık mısır değerlendirmesi yapıldı

18 December Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi’ kapsamında Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün diğer kurumlarla ortak yürüttüğü çalışmaların değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yerli silajlık mısırların yayım ve tanıtımının öneminin altı çizildi.
Bursa’da yerli, yeni silajlık mısır değerlendirmesi yapıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera : Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi’ kapsamında;  Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nün beraber yürüttüğü çalışmalarının sonuç raporlarının sunulacağı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız yerli ve yeni ürünlerin tanıtımının önemini vurguladı. Yıldız “En önemli sorunumuz yayımdır.  Yayım projeleri sayesinde ne kadar kitleye ulaşılabilirse o kadar çiftçiye yerli çeşitlerimiz tanıtılabilir. Bu projenin bir de yayım ayağını hayata geçirmeliyiz. Yerli ürünümüz olan tohumumuzun reklamını yapmalı vatandaşlarımıza, çiftçilerimize tanıtmalıyız. Yerli tohum kullanımı hususunda ziraat odaları ve tarım kredi kooperatiflerinin de teşvikini arttırmasını umuyoruz. Yerli ürünlerimizi sahada tanıtmak ve kullanımını arttırmak zorundayız. Bu yerli tarımımız için de yerli ekonomimiz için de gereklidir.” dedi.
 
bursa silaj mısır tanıtım