Bursa’nın çiftçiye özel pazarı açılıyor

06 August Thursday, 2020
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza attı. Osmangazi Belediyesi’nin ile kurulacak pazarda çiftçiler ürünlerini aracısız satma imkânı bulacak. Bursalılar da taze sebze meyveyi uygun fiyatla alabilecek.
Bursa’nın çiftçiye özel pazarı açılıyor Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Orhan KAĞITÇI - Fotoğraf: Selçuk EĞİLMEZ
 
Çiftçiden vatandaşa taze, güvenli ucuz gıda dönemi başlıyor.

Bursalı üreticilerin pazar sorununu ortadan kaldıracak, vatandaşların da doğal, taze ürünlere ilk elden ulaşmasını sağlayacak çiftçi pazarı için imzalar atıldı.

Tarım ve orman İl Müdürlüğü ile Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticilerin, sürdürülebilir şekilde faaliyetlerine devam etmesi, ürettikleri ürünleri aracısız olarak doğrudan tüketiciye satabilmesi amaçlanıyor.

Pazarın Bursa için bir prestij kaynağı olacağını dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile Osmangazi Belediyemizin yaptığı çok güzel çalışma. Hem çiftçinin ürününü doğrudan satacağı hem de tüketicinin doğrudan taze günlük ürün alacağı bir ortam olacak. Hem çiftçilerimize ilave bir gelir sağlayacak, hem de tüketicilerin daha ucuz fiyatla taze ve doğal ürünlere kavuşmasını sağlayacak. Aynı zamanda doğal çiftçi pazarımız Bursa’mıza değer katacaktır. Belki ilerleyen dönemlerde il dışından gelip günlük Bursa taze meyve ve sebzesini, kooperatif ürünlerini, çiftçi ürünlerini almak isteyen vatandaşlarımız olacaktır. Böylece Bursa’mız sanayide, turizmde ve diğer sektörlerde olduğu gibi çiftçilik yönünde de önemli bir noktaya gelmiş olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Pazarın Eylül ayında açılacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Osmangazi Belediyesi Üreten Şehir Bursa’da üreticinin çiftçinin ürünlerinin satışının olacağı yeni bir pazar kuruyor. Çiftçi mallarının satışının olacağı pazar, Çarşamba park yerindeki pazar olacak. Burada çiftçilik yapan, köyde ürününü üreten kişi direkt ilk elden Bursa’ya gelerek buradaki pazarda ürününü tüketiciyle buluşturmuş olacak. Tüketici de direkt üreticiden sağlıklı, taze ürün almış olacak. Yani satan sattığı biliyor, alan da almış olduğu ürünü kimden aldığını bildiği, güzel bir pazar.” dedi.

Ürünlerini pazarda satışa çıkarmak isteyen çiftçilerin 20 Ağustos’a kadar Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.
bursa çiftçi pazar çks tarım ve orman Osmangazi sebze meyve