Bursa'nın "Leylek Köyü" kuş cenneti olacak

02 April Thursday, 2020
Uluabat Gölü'nün kıyısındaki "Leylek Köyü" Bursa'nın yeni kuş cenneti olacak. Her yıl onlarca kuşun uğrak yeri olan Karacabey ilçesine bağlı kırsal Eskikaraağaç Mahallesi'nin doğal kuş cenneti haline getirilmesi hedefleniyor.
Bursa'nın Her yıl göç mevsiminde Afrika kıtasından gelen leyleklerin konakladığı, Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı kırsal Eskikaraağaç Mahallesi doğal kuş cenneti olacak.

Güzelliğiyle doğaseverlerin gözdesi olan Ulubat Gölü sadece leyleklere değil ak pelikan ve birçok kuş türünün göçünde geçiş ve konaklama notası uzun yıllardır.

Mahallenin tanınırlığı 9 yıldır göç dönemlerinde gelip ilkbahar ve yaz mevsimlerini burada geçiren "Yaren" adlı leylek ile balıkçı Adem Yılmaz'ın dostluğunu konu alan haber, belgesel ve diğer yapımlar sayesinde arttı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de Eskikaraağaç Mahallesi'nin doğal kuş cenneti haline gelmesi için çalışma başlattı.

"Leylek Köyü"ndeki kuş popülasyonunun artışını sağlamak için binlerce ördek Uluabat Gölü'ne bırakıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,Türkiye'de Avrupa Leylek Köyü Ağı'na üye tek bölge olan Eskikaraağaç’ta, gölde yaşayan tüm canlılar için Leylek Master Planı'nı hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu çerçevede leyleklerin göç ve konaklamaları esnasında bunu kolaylaştırmak için birçok çalışma yürüttüklerini belirten Özkan, Avrupa Birliği fonlarından da destekler aldıklarını dile getirdi.
Uluabat Gölü'ne binlerce ördek salınarak farklı bir hava oluşturulduğunu vurgulayan Özkan, şöyle konuştu: "Eskikaraağaç Mahallesi'nin sadece 'Leylek Köyü' olarak değil artık bundan sonra yapılacak çalışmalarla beraber doğal bir kuş cenneti haline geleceğine inanıyoruz."

Özkan, yeni tip koronavirüs riski sona erdiğinde herkesi bu doğal güzellikleri görmek için Eskikaraağaç'a davet etti.
bursa leylek köyü kuş cenneti ulubat gölü eskikaraağaç