“Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli”nin ikincisi düzenlendi

15 June Thursday, 2023
Tarım sektörünün öncüleri panelde bir araya geldi. Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli’nde sektör temsilcilerine tarımsal kredi, hibe destekleri, doğru tarım uygulamaları ve tarım sigortaları hakkında bilgilendirme yapıldı.
“Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli”nin ikincisi düzenlendi
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK

 
Bursa Tarımı Konuşuyor Paneli’nin ikincisi düzenlendi.

Tarımsal Kooperatif  Destekleri Bilgilendirme temasıyla düzenlenen panelde sektör temsilcilerine tarımsal kredi, hibe destekleri, doğru tarım uygulamaları ve tarım sigortaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Panelin açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği yaptıklarını belirterek, üreticilerin taleplerini yerini getirdiklerini söyledi. Aygül: ''Geçtiğimiz yıl ilimizde 3 milyon ton civarında tarla bitkisi, 2.2 milyon ton civarında sebze ve 900 bin ton üzerinde de meyve olmak üzere 6.1 milyon ton bitkisel üretimimiz gerçekleşti. Bu verimlilik açısından çok ciddi bir değer ifade etmektedir. Bursa'nın çok büyük bir üretim hacmi var. Bu verimlilik daha da devam edecek. Tarım Bakanlığı hiçbir tarım arazisinin boş kalmaması için şu anda yüzde 75 hibeli destekler veriyor. Bunlarla birlikte büyüme sürecimiz daha da devam edecek. Bursa'nın, bitkisel üretimde olduğu kadar hayvansal üretimde marka bir kent olduğunu ifade eden İl Müdürü şöyle söyledi: ''Türkiye'nin en önemli hayvancılık, süt ve süt işleme firmaları ilimizde bulunuyor. Dondurulmuş gıda sektöründe bir numarayız. Su ürünleri üretiminde ise potansiyelimiz olmasına rağmen pek iyi noktada değildik fakat şimdi üretimimiz 8 bin tonu aştı. Özellikle denizlerde atıl alanların midye çiftliklerine dönüştürülmesiyle hem üreticilerimizin sağlıklı ve kaliteli midye yemesi hem de ihracat imkanları sağlamış olacağız. Su ürünleri üretimimizin 2024 yılında 20 bin tona ulaşmış olacağını öngörüyoruz.  Ayrıca, ilimizde 30 bine yakın da gıda işletmesi var. Bu da ilimize ekonomik değer katmakta. İl Müdürlüğümüzce buralar sık sık denetlenmektedir.'' dedi.
bursa tarım orman panel