Bursa TURFOOD Gıda Fuarı’na ev sahipliği yaptı

29 September Friday, 2023
Gıda sektörünü Bursa’da buluşturan Turfood 5. Gıda Fuarı yüzlerce ziyaretçi ağırladı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, fuarın şehir ve ülke ekonomisinde önemli katkısı olduğunu belirtti. Sektörün gelişimini ve tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen fuara üreticilerin de tüketicilerin de ilgisi yoğundu.
Bursa TURFOOD Gıda Fuarı’na ev sahipliği yaptı
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Orhan KAĞITÇI
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Gıda sektörü Turfood 5. Gıda Fuarı’nda buluştu.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar açılış töreninde yaptığı konuşmada fuarların kent ve ülke ekonomisine olan katkısına vurgu yaparak satıcı ile tedarikçiyi, tüketici ile alıcıyı buluşturan fuarların bugünün iktisadi hayatı içinde değerlendirildiğinde şehir ve ülke ekonomisinde tartışılmaz bir yeri olduğunu ifade etti.
 
Bursa’da yürüttükleri çalışmalarla üretim ve güvenilir gıda için önemli adımlar atıldığını kaydeden İl Müdürü Acar, “Dünya tarihinde fuarcılık tarihi 7. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Ülkemizde ise Tanzimatla beraber 19. Yüzyılda hayatımıza girmiştir. Firmalar ve müşterilerin, tedarikçi ve alıcıların buluşması açısından hiç kuşkusuz fuarların çok büyük önemi vardır. Gıda fuarları sektördeki gelişmeleri takip etmeyi ve gerçekleştirilen ilde ticarete bir canlılık getiriyor. Bursa ili olarak gıda anlamında Türkiye'nin sayılı şehirlerinden biriyiz. Bereketli toprakları, uygun iklimi ve coğrafi konum avantajı ile bitkisel ve hayvansal üretimde büyük avantajlara sahip olan ilimizde, tarımsal üretimdeki çeşitliliğimiz ve verimliliğimiz ilimizde gıda sanayinin gelişimine de olanak sağlamıştır. Bursa'daki ilk haftamız malumunuz daha yeni atandık, bu fuarından başlangıcımıza denk gelmesi bizim için de sevindirici oldu. Nüfus bakımından Türkiye'nin 4. büyük kenti olan sanayi ve tarım sektörünün bir arada önem arz ettiği Bursa, 369 bin hektarlık tarım arazisi, yaklaşık 246 bin büyükbaş, 596 bin küçükbaş hayvan varlığı ve çok çeşitlilik gösteren tarımsal ürün desenine sahiptir.” dedi.

“Temel amacımız, gıda zincirinin tüm aşamalarında yeterli ve güvenli gıda arzını sağlamak”

İbrahim Acar, gıda zincirinin her aşamasında yürütülen kontrol ve denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi ve “İl Müdürlüğü olarak temel amacımız, ilimizdeki çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzını sağlamaktır. İl Müdürlüğü olarak Bursa'da 29 bin kayıtlı işletmemiz var. 65 bin adet gıda denetim sayısı ile Türkiye'de 4. Sırada yer almaktayız. 2023 yılında ise bugüne kadar 46 bin adet gıda denetimi yapmış bulunmaktayız. Bursa genelinde gıda üretim, satış ve depolama faaliyeti yapan işletmelerde de gıda güvenliğini sağlamak ve tüketiciye güvenilir gıdayı sunmak için denetim ve kontrollerimiz sürekli devam etmektedir. Katılımcı firmalara ve fuarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yüzlerce firmanın katıldığı fuarda ziyaretçiler Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün standına da yoğun ilgi gösterdi.
bursa turfood gıda fuar güvenilir gıda tarım ve orman