Bursalı üreticiler sertifikalarını aldı

26 June Tuesday, 2018
Bursa’da örnek genç çiftçi olarak üretime devam eden 34 genç çiftçiye teşekkür belgeleri verildi.
Bursalı üreticiler sertifikalarını aldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera / Fotoğra : Bilgin ÇALIŞKAN

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda sertifika ve teşekkür belgesi dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi Hibe Destek Programlarından yararlanıp projelerini hayata geçirerek geliştiren ve Bursa'da örnek genç çiftçi olarak üretime devam eden 34 genç çiftçiye teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının modüler program sistemine göre Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlenen çiftçi eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan üreticilere de sertifikaları verildi.

Törende konuşan Hacı Dursun Yıldız, üreticileri bilgiyle buluşturmanın önemine değindi. Verilen eğitimlerle Meyvecilikte Aşılama Kursu ile 126, Mantar Yetiştiriciliği Kursu ile 67, Arıcılık Kursu ile 65, Süt Sığırcılığı Kursu ile 40 çiftçinin sertifikalarını almaya hak kazandığını söyledi.

Genç Çiftçi Projesi Hibe Destek Programından yararlanıp projelerini hayata geçiren çiftçileri tebrik etti. Yerinde yaptığı ziyaretlerde gördüklerinden son derece memnun kaldığını belirten Yıldız, tarımın üzeri açık bir fabrika olduğunu, üretimin zahmetli ve emek isteyen bir uğraş olduğunu kaydetti. Gıda tarım ve hayvancılık ürünlerinin stratejik öneminin vurgulayan Yıldız, son olarak üreticilere afetsız, bol kazançlı bir üretim sezonu diledi.   

Törene; Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Gıda ve Yem Kontrol Merkez  Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldıray İstanbullu, Bursa Zirai Karantina Müdürü İhsan Duman, TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, Ziraat Odaları İl Koordinatörü Sezai Çelik, kursiyerler ve üreticiler katıldı.
 
bursa sertifika teşekkür belgesi tören