Bursalı üreticilere kooperatifçilik eğitimi verildi

25 January Friday, 2019
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerin kooperatif üyelerine yönelik Kooperatifçilik Eğitimi gerçekleştirdi. İl Müdürü Hamit Aygül, geçimini tarımdan sağlayan insanların gelirini artırmak ve refah düzeylerini yükseltmek kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptı.
Bursalı üreticilere kooperatifçilik eğitimi verildi Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Tarımsal kalkınmanın temel taşlarından biri olan kooperatiflerin önemini üreticilere anlatmak amacıyla Bursa’da Kooperatifçilik Eğitimi gerçekleştirildi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitime, Tarım Kooperatifleri Bursa Birlik Başkanı Osman Özkan ve ilçelerdeki kooperatif üyeleri katıldı.
Üreticilerin refah düzeyini yükseltmek için kullanılabilecek en önemli araçlardan birinin kooperatifler olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygün, sistemin daha iyi işlemesi için üyelerin bilinçlendirilmesine önem verdiklerini dile getirdi.
Aygün, “"Ülkemizde kırsal alanda yaşayan ve geçimini tarımdan sağlayan insanlarımızın gelirini artırmak ve refah düzeylerini yükseltmek için kullanabileceği en önemli araçlardan biri kooperatiflerdir. Bursa çiftçi örgütlenmesi konusunda sayısal olarak iyi bir yerdedir. 321 Tarımsal Kalkınma, 58 Sulama ve 19 Su Ürünleri kooperatifi olup toplamda 398 adet kooperatif mevcuttur. Bu sayılar Bursa için gayet güzel olmakla birlikte sayı kadar kooperatiflerin işlevinin de önemli olduğunu bilmenizi isterim. Bu eğitimin amacı; kooperatif üyelerinin hak ve sorumluluklarının daha iyi öğrenmeleri, mevzuat konusunda bilgilenmeleri ve ortak çalışma bilincinin geliştirilmesi gibi konularda mesafe almaktır." dedi.
Programda kooperatifçilere; yönetim ve denetleme kurulu üyeleri görev, yetki ve sorumlukları eğitimi Ziraat Mühendisleri Ülkü Özdemir ve Murat Çetin tarafından verildi.
 
bursa kooperatifçilik eğitim