Bursalı yetiştiricilere damızlık koç dağıtıldı

29 June Friday, 2018
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetiştiricilere 85 adet damızlık koç dağıtıldı.
Bursalı yetiştiricilere damızlık koç dağıtıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Bursalı yetiştiricilere  65 adet Kıvırcık ve 20 adet Merinos ırkı koç olmak üzere 85 adet damızlık koç dağıtıldı.

Yüzde 25’i yetiştirici katkısı yüzde 75’i Bakanlık bütçesinden karşılanmak suretiyle TİGEM Karacabey işletmesinden temin edilen  1-1,5 yaşlarındaki 85 adet damızlık koç, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerince seçimleri yapılarak yetiştiricilere teslim edildi.

Dağıtım töreninde konuşan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız; ‘Bakanlığımızca uygulanan ‘Halk Elinde Islah Projesi’ sonrasında şimdi de “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi’ uygulanmaktadır.  Zaman zaman kapalı devre olarak yetiştirmiş olduğunuz hayvanlarda da ırk özelliklerinin kaybolduğu görülmektedir. Irk özelliklerinin korunması için TİGEM’de yetişmiş bu hayvanları yetiştiricilerimize dağıtmaktayız.  Sizlerden beklentimiz bu hayvanların ırklarını değerlendirerek bakımını sağlamanızdı” dedi.

Kıvırcık ırkının Türkiye’de et lezzeti yönünden en üstün ırk olduğunu dile getiren Yıldız, kıvırcık ırkın yapısının küçük ve yağ biriktirmediğini ayrıca kurbanlıkta en çok tercih edilen ırk olduğunu belirtti.
 
bursa koç damızlık gthb tigem