Büyükelçi eşlerinden kadın kooperatiflerine ziyaret

03 March Thursday, 2022
Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye’de görev yapan AB üyesi ülkelerin Büyükelçilerinin eşlerini ağırladı. Gıda ve Tarım Örgütü ile Avrupa Birliğince desteklenen projeleri inceleyen eşler, yöredeki kooperatifçilik örgütlenmesi ve üretim ile ilgili bilgi aldı.
Büyükelçi eşlerinden kadın kooperatiflerine ziyaret HABER: Bursa İl Enformasyon
KAMERA: Bilgin ÇALIŞKAN
FOTOĞRAF: Orhan KAĞITÇI
 
Avrupa Birliği üyesi ülke büyükelçilerinin eşleri Bursa’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce konuk edildi.

Avrupa Birliğinin finansal kaynak sağladığı, Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile Bursa İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında desteklenen Uludağ Yiğitali Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden eşler, burada bilgi aldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül de büyükelçi eşlerine ilde yürütülen kooperatifçilik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aygül: “FAO ile olan projelerimiz yaklaşık üç buçuk senedir devam ediyor. Bunun dışında uygulama projelerimiz var. Avrupa Birliği’nin desteklediği bazı çiftçilerimize özel uygulamalı eğitim yaptırdık.” dedi.

Avrupa Birliğinden 1.6 milyon lira destek aldıklarını söyleyen İl Müdürü Aygül “Hem yöredeki insanlara bir fayda sağlamış oluyoruz hem de kooperatiflerimiz, özelikle geçici koruma altında olan Suriyelilere yönelik hizmetlerin sunulmasında yardımcı oluyor. Onların çalışmasını sağlıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından büyükelçi eşlerine yöresel ürünler içeren hediyeler takdim edildi.

Büyükelçi eşleri daha sonra Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi, Kozahan ve tarihi Ulucami’yi de ziyaret etti.
bursa il tarım orman fao kadın kooperatif