C Van 30 bin TL hibe aldı hayatı değişti

19 December Thursday, 2019
Van'da "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanarak 30 bin lira hibe desteği alan 5 çocuk babası Mehmet Şerif Yıldız, ailesinin geçimini kurduğu sera sayesinde sağlıyor.
C Van  30 bin TL hibe aldı hayatı değişti Van’da 5 çocuk babası Mehmet Şerif Yıldız, devletten aldığı hibeyle hayatı değişti.

Erciş ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Aşağı Kozluca Mahallesi'nde yaşayan Yıldız, 2 yıl önce evinin yanına sera kurmaya karar verdi.

Maddi imkanı yeterli olmadığı için "Genç Çiftçi Projesi"ne başvuran ve 30 bin lira hibe almaya hak kazanan Yıldız, 510 metrekare alanda 2 sera kurdu.

Plastik tünel şeklindeki seralarda paslanmaya karşı galvanizli malzemeler kullanan Yıldız, iklim koşullarına göre yaz döneminde domates salatalık, ilk ve sonbaharda ise turp, tere, roka ve marul yetiştiriyor.

Yıldız “Tarım Müdürlüğünden eğitimler aldık. Bu sayede daha profesyonel tarım yapabiliyoruz. Önceden tarladan yılda bir kere ürün alırken şimdi az toprakla çok ürün alma şansına kavuştuk. Artık birikim yapabiliyorum. Bu iş sayesinde aileme, çevreme faydam oldu. Tüm genç çiftçilerin bu imkanlardan yararlanmalarını tavsiye ederim. Serada bir yılda 4 ürün alma şansınız oluyor. Bize bu imkanları veren devletimizden Allah razı olsun." dedi.
van sera genç çiftçi hibe destek