Çanakkale’de av sezonu törenle açıldı

05 September Thursday, 2019
Çanakkale’de, yeni av sezonu Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı'nda, düzenlenen törenle açıldı.
Çanakkale’de av sezonu törenle açıldı Çanakkale’de, yeni av sezonu Kemer Köyü Balıkçı Barınağı'nda, düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile çok sayıda balıkçı ve vatandaş katıldı.
Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ törende yaptığı konuşmada, “İlimiz bitkisel üretim ve hayvansal üretimde olduğu kadar su ürünlerinde de çok önemli bir potansiyele sahiptir. 10 binin üzerinde bir balıkçımızın olduğu, fiili olarak 6000 balıkçımızın faaliyet gösterdiği Çanakkale’mizde aileleriyle birlikte yaklaşık olarak bu sektörden 25 ila 30 bin arasında kişi ekmek yemektedir. Denizlerimizde ki av baskısını azaltmak ve sürdürülebilir bir balıkçılığı temin edebilmek için zamansal ve dönemsel olarak bazı kısıtlamalar ve yasaklamalar konmaktadır. Getirilen düzenlemeler, sürdürülebilirliğin sağlanması ve herkesten önce balıkçılarımız içindir. Balıkçıların bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem taşımaktadır” dedi.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da“ Balıkçılık zor bir iş. Gece gündüz demeden denizde dalgalarla mücadele ediyorsunuz, hepinize bereketli bol bir av sezonu geçirmenizi diliyorum.” İfadelerinde bulundu.
Balıkçılar, yeni av sezonu için protokolle birlikte denize açıldı.
 
#deniz balık avsezonu balıkçılık suürünleri Çanakkale ilmüdürü