Çanakkale’de kaliteli yem için çalışmalar sürüyor

06 October Friday, 2023
Çanakkale’de kaba yemde kalitenin artması için çalışmalar sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında Biga’da Silajlık Sorgum tarla günü düzenlendi. Tarla gününde üreticilere kaliteli tohumlar tanıtıldı, yeni çeşitlerle hayvancılıkta kârın artacağı belirtildi.
Çanakkale’de kaliteli yem için çalışmalar sürüyor
Haber: Çanakkale İl Enformasyon
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Çanakkale’de kaliteli yem için çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan çalışmaların sonuncusu Biga’da düzenlenen tarla günü oldu.

Tarla gününe katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “Karlı bir hayvancılığın temelinde, kaliteli kaba yem yatar. Başka bir ifade ile karlı bir hayvancılık yapabilmemiz için hayvanlarımızın tükettiği yemin büyük bir bölümünü kendimizin üretmesi gerekir. En azından kaba yemi, kendimizin üretmesi gerekir. Hayvancılıkta; maliyet unsurlarının yüzde 70 fazlası yem giderlerinden oluşmaktadır.

İlimizde 10 ilçemizde, 114 köyde, 226 üreticimize yüzde 75 Devlet, yüzde 25 üretici katkılı 4 bin kilogram sorgum-sudan otu tohumu verilerek, 3 bin 334 dekar alanda ekimi gerçekleştirilmiştir.

Sudan otunun özelliği de ısıya ve kuraklığa dayanıklı bir bitki olması sebebi ile günümüz şartlarında üretiminin yaygınlaştırılması son derece önemli. Biz de bu kapsamda İl/İlçe Müdürlüğü olarak bunun yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tüm üreticilerimizin ürünü bol kazançları bereketli olsun.” dedi.

Tarla günü silajlık sorgum otunun hasat edilmesi ile sona erdi.
tarım orman tarla günü Çanakkale silajlık sorgum