Çanakkale’de orman yangınının yaraları sarılıyor

11 August Friday, 2023
Mevsimsel yangınlarla mücadele eden Çanakkale’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda yangından etkilenen üreticilere destekler sürüyor.
Çanakkale’de orman yangınının yaraları sarılıyor
Çanakkale yangınlarının yaraları sarılıyor.

Çanakkale Merkez Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz 2023 günü başlayan ve 18 Temmuza kadar süren Yapıldak, Musaköy, Kemalköy, Işıklar, Kurşunlu ve Saraycık köylerindeki ekili/ dikili alanların ve hayvan varlıklarının zarar gördüğü orman yangını sonucunda yaralar sarılmaya başlandı.

Bu kapsamda Çanakkale Valiliği Başkanlığında, Çanakkale İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin organizasyonunda, Çanakkale İl Özel İdaresi, üreticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle toplanan saman balyalarının büyükbaş, küçükbaş yetiştiricilerine dağıtımı başladı.

Balya dağıtımında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; “İlimizde 16 Temmuzda çıkan orman yangınında 142 çiftçimiz zarar görmüştür. Toplamda 21 büyükbaş, 28 küçükbaş hayvan ve 360 arılı kovan yanarak telef olmuştur. Bunun yanında da 34 bin civarında da saman balyası yanarak kül olmuştur. Valimizin ve il özel idaremizin katkı ve destekleri doğrultusunda il genelinde bir kampanya başlattık.

Bu kampanya içerisinde yine yardım etmek isteyen üreticilerimizden almış olduğumuz ot ve saman balyalarını bugün yangın bölgesine iletmiş bulunmaktayız. Dağıtım işlemlerimiz devam ediyor inşallah önümüzdeki süreçte de yardımlar katlanarak da devam eder. Yardım ve destek vermek isteyen çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve diğer insanlardan il ve ilçe müdürlüklerimize bilgi vermelerini rica ediyorum.” dedi.
çanakkale orman yangını destek yardım tarım ve orman