Çanakkale’de silajlık soya ve mısır tanıtıldı

01 October Tuesday, 2019
Çanakkaleli üreticiler silajlık soya ve mısır tanıtımı için düzenlenen tarla gününde bir araya geldi.
Çanakkale’de silajlık soya ve mısır tanıtıldı Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Silajlık ve soya ve mısırın yaygınlaşması için tanıtımlar sürüyor.

Çanakkale de tanıtım yapılan iller arasında. Merkeze bağlı Sarıcaeli Köyü’nde 23 dekarlık alanda düzenlenen tarla gününde üreticiler ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri bir araya geldi.

Üreticiler sorularını, sorunlarını ve beklentilerini il müdürlüğüne iletti.

Silajlık mısır ve soya üretiminin artmasıyla kaba yem miktarının azalacağını vurgulayan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ “Üreticilerimiz tarafından Soya bitkisinin bu zamana kadar önemi bilinmiyordu. İl Müdürlüğü olarak Soyanın yem bitkileri içerisinde ne kadar faydalı olduğunu, protein oranının yüksek olması, rasyonlarda soyanın kullanılmasının hayvanlar için ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için yemlik soya üretimine geçen yıldan itibaren önem vermeye başladık. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde de soya bitkisinin tanıtılması, genişletilmesi ve daha geniş alanlara yaygınlaştırılması için çeşitli demonstrasyon alanları kuracağız. Bu denli hayvan beslenmesinde önemli yeri olan soyayı ilgili tüm üreticilerimize tanıtacağız.” Dedi.

İl Müdürü Karadağ son olarak üretim miktarlarını verdi. Çanakkale’nin silajlık mısır üretiminde Türkiye yedincisi olduğunu söyledi.
 
çanakkale silajlık mısır soya üretim tanıtım