Çanakkale’de “Su ve Gıda İsrafı” eğitimleri yaygınlaşıyor

11 January Thursday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Su ve Gıda İsrafı’ konusunda verdiği eğitimlere rütbeli askeri personelle devam etti. Eğitimde il müdürlüğü uzmanları, su ve gıda israfının nedenleri, sonuçları ve önlenmesine yönelik yöntemleri anlattı. Eğitime katılan rütbeli askerler de bu konuda daha dikkatli olacaklarını belirtti.
Çanakkale’de “Su ve Gıda İsrafı” eğitimleri yaygınlaşıyor
Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Su ve gıda israfının nedenleri, sonuçları, önlenmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Jandarma personeli ilgiyle dinledi.

Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı ve Ezine 3. Jandarma Eğitim Taburunda görevli rütbeli personel “Su ve Gıda İsrafı” eğitimine katıldı. Eğitimi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Veteriner Hekim Kerem Emre Güneş, Su Ürünleri Mühendisi Emine Dülger verdi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği eğitimlerde israf sorununun azaltılması için bireysel ve toplumsal çabaların gerekli olduğu vurgulandı.

Su Ürünleri Mühendisi Emine Dülger, su verimliliği sağlamak için tavsiyelerde bulunarak; "Su ve gıda israfı, dünyamızın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biridir. Bu sorunun azaltılması için bireysel ve toplumsal çabaların birlikte yürütülmesi gerekmektedir. Bugün burada rütbeli personellere su ve gıda israfının önemini anlatmaktan ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalışmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Veteriner Hekim Kerem Emre Güneş ise, "Su ve gıda israfı, sadece çevresel bir sorun değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir sorundur. Bu sorunun azaltılması için bilinçli tüketim alışkanlıklarının geliştirilmesi ve bu konuda toplumsal bir seferberlik başlatılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan jandarma personeli de, su ve gıda israfının önemini kavradıklarını ve bu konuda daha dikkatli olacaklarını belirttiler.
• çanakkale su gıda israf eğitim jandarma tarım ve orman