Çanakkale’de TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

14 February Thursday, 2019
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere yönelik “Tarım Sigortaları 2019 Yılı Yenilikleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan sunumlara sivil toplum kuruluşlarının ve üreticilerin ilgisi yoğun oldu.
Çanakkale’de TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Tarım Sigortaları Havuzu’nun 2019 yılı yenilikleri Çanakkaleli üreticilere anlatıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği “Tarım Sigortaları 2019 Yılı Yenilikleri Bilgilendirme Toplantısı”na çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erdem Karadağ, Tarım Sigortaları Kanunun çıktığı günden itibaren çiftçileri bu konuda bilinçlendirmeye önem verdiklerini dile getirdi.

Çanakkale’de sigorta yaptıran çiftçi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Karadağ, “Bölge Müdürümüzün yapacağı sunum ve bu toplantı sayesinde, tarım sektörünün karşı karşıya olduğu riskler konusunda bir değerlendirme yaparak eksik kalan kısımları ve yönleri tamamlamış olacağız. Tarım Sigortaları Kanunu çıktığından bu yana birçok zarara uğrayan, risk teşkil eden durumlarda çiftçilerimizin yanında olduk ve çiftçilerimize gerekli her tür yardımı sağladık. İlimize baktığımızda 2010 yılında 7 bin olan poliçe sayımızın şuan 27 bin olduğunu, 288 dekarlık bir alana ve 61 bin hayvanda poliçe yapıldığını görüyoruz. Kanatlı ve arıcılıkta da poliçelerimiz mevcut. Çanakkale parsellerine baktığımızda artış olmasına rağmen yine de poliçe sayımız yeterli değil. 3 milyon 316 bin dekarlık alanda tarımsal faaliyet yürütüyoruz. Devlet Tarım Sigortasının %50’sini karşılıyor. Bazı durumlarda yapılan Tarım sigortasının %60 ile %67’si Devlet tarafından ödenmekte.  Çiftçimizin zararı demek bizim zararımız demek, bölgenin zararı demek Çanakkale’nin zararı demek. Bu yüzden bu konuyu iyi anlatmamız lazım.” dedi.

TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu da, 2019 yılında tarım sigortalarında yapılan yenilikleri üreticilere anlattı.

Bilgilendirme Toplantısı katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
 
çanakkale tarsim tarım orman