Çanakkale’de üreticilere zeytin işleme anlatıldı

13 November Tuesday, 2018
Çanakkale Eceabat’ta Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü işbirliğinde “sofralık zeytin işleme yöntemleri” konulu panel düzenlendi.
Çanakkale’de üreticilere zeytin işleme anlatıldı Haber: Çanakkale İl Enformasyon
 
Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Çanakkale’deki üreticilere zeytin işleme yöntemlerini anlattı.

Eceabat’ın Alçıtepe köyünde düzenlenen ve “Sofralık zeytin işleme yöntemleri” başlıklı panele üreticilerin ilgisi yoğun oldu.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ eğitimlerle kalitenin artacağına dikkat çekti. Karadağ “Sofralık zeytin işleme teknikleri konusunda uzmanımız eğitim verecek. Siz bizden hangi konuda, ne zaman bir eğitim talep ederseniz biz vermeye hazırız. Hafta sonu olsun, gece olsun sizlerin talep ettiği konuları gelip anlatmaya hazırız. Zeytin Eceabat tarımında önemli bir yere sahip. Zeytinde istediğimiz geliri elde edebilmek için bakımlarını iyi yapmalıyız. Zeytini işleyerek sattığımızda 2-3 kat daha fazla gelir elde etmemiz mümkün olmaktadır. Bunu da bir çatı altında yapabilirsiniz. Markalaşarak yapabilirsiniz. Bu konuda bizde elimizden gelen her türlü desteği sizlere vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
 
çanakkale zeytin eğitim