Çanakkale denizi terkedilmiş av araçlarından temizlendi

28 December Friday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında başlatılan "Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Çanakkale ve çevresinde "Hayalet Ağ" diye tabir edilen, denizlerde terkedilmiş av araçlarının temizliği çalışmaları tamamlandı.
Çanakkale denizi terkedilmiş av araçlarından temizlendi Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Çanakkale denizi terkedilmiş av araçlarından temizlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında başlatılan  "Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında Çanakkale ve çevresinde "Hayalet Ağ" diye tabir edilen denizlerde terkedilmiş av araçlarının temizliği çalışmaları tamamlandı.

Su ürünleri yaşam alanlarının korunması, terk edilmiş av araçlarının neden olduğu kontrolsüz avcılığın engellenmesi  dolayısıyla da balıkçılık faaliyetlerinin canlandırılması hedeflenen projeyle Çanakkale’de 2018 yılında belirlenen 12 lokasyonda  3.750 metrekarelik alan hayalet ağlardan temizlendi.

Projenin başladığı tarihten itibaren ise hem Çanakkale Boğazında hem de Maramara Denizi'nde 37 lokasyonda 17.550 metrekarelik alanın terk edilmiş av malzemelerinden temizlenmesi sağlandı.

Proje kapsamında 0-40 metre aralığındaki derinliklerde dalma yöntemiyle terk edilmiş av araçlarının tespiti, fotoğraf ve video çekimleri, markalanması ve çıkarılması, satha getirilmesi, nakledilmesi, sergilenmesi ve bertaraf işlemleri gerçekleşiyor.

 Projenin çalışmalarında Sivil Toplum Kuruluşları ve Tüzel Kişiliklerin katkısının alınması hedeflenmekte. Su kaynaklarının sınırsız olmadığı ve korunması gerektiğini, balıkçıların bu kaynaklardaki su ürünlerini gelecekte avlayabilmek ve yeni nesillere aktarabilmek için av aracı kayıplarını en aza indirmeleri, riskli alanlarda av aracı kullanmamaları, av aracı çatışmalarını en aza indirmeleri, kendi aralarındaki diyaloğu artırmaları, kullanımı yasak olan av araçlarını kullanmamaları ve kayıp av araçlarını [email protected] e-posta adresine bildirmeleri projenin amacına ulaşmasında en önemli etmen.
 
 
çanakkale terkedilmiş ağ deniz temizlik proje