Çanakkale domatesi sofraları süslemeye hazır

17 August Monday, 2020
Kendine has tadı, rengi ve kokusuyla tezgâhların en çok aranan ürünlerinden biri olan Çanakkale domatesinde ilk hasat şenlikle yapıldı.
Çanakkale domatesi sofraları süslemeye hazır Haber: Murat ATAY - Çanakkale İl Enformasyon

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bayramiç Ziraat Odası ile birlikte Domates Hasat Şenliği düzenledi.

Domates hasadının bereketli olmasını dileyen Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “İlimizde tarımsal üretimde, bitkisel üretimde, hayvancılıkta aynı zamanda su ürünlerinde ciddi anlamda bir potansiyele sahibiz. Özellikle bitkisel üretimde ülkemizde üretilen ürünlerin birçoğunda ilk 10 içerisindeyiz. 112 çeşit ürünü ilimizde üretebiliyoruz. Çanakkale'de 82 bin dekarlık alanda domates üretimi yapıyoruz. Yılda 600 bin tonun üzerinde domates üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu üretim miktarı ile Türkiye’nin domates ihtiyacının yüzde 5’i Çanakkale’de üretiliyor.” dedi.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği şenliğe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bayramiç Kaymakam V. Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, teknik personeller ve muhtarlar katıldı.

Domates Hasat Şenliği hasat edilen domateslerin kamyonlara yüklenip pazara doğru yola çıkmasıyla sona erdi.
çanakkale domates hasat tarım ve orman