Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı toplandı

07 August Tuesday, 2018
Buğdaydan sonra en çok tüketilen tahıl grubu çeltikle ilgili Çanakkale’de çalıştay toplandı. Pek çok resmi ve sivil makamların katıldığı çalıştayda çeltik üretim ve kalitesinin arttırılması için gereken çalışmalar tartışıldı.
Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı toplandı Haber : Çanakkale İl Enformasyon

2018 Troya yılı etkinlikleri kapsamında “Çeltikte Yeni Gelişmeler Semineri” ve 850 kişinin katılımı ile Uluslararası Çeltik Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve diğer illerden gelen il müdürleri, üniversite öğretim üyeleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

“Üretim ve Kalitenin artırılması için çalışacağız”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, çalıştayda çeltik üretim ve kalitesinin arttırılması için gereken çalışmaların tartışılacağını belirterek, “Ülkemiz çeltik üretiminde 4. sırada yer alan Çanakkale’de düzenlediğimiz bu çalıştayda ilimizdeki ve diğer illerdeki çeltik üreticilerini teknik konularda bilgilendirmek, sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunmak ve ülkemiz çeltik üretimi için yapılacak çalışmalara katkı sağlamak amaçlanmıştır.  Çalıştay boyunca Çeltikte yabancı ot, hastalık ve zararlılar, Çeltik ıslahı çalışmaları, Biyolojik çeşitlilik, Çeltiğin gübrelenmesi, Çeltikte sulama ve kalite özellikleri gibi çeşitli konular ele alınacaktır.” dedi
 
çeltik Çanakkale çalıştay pirinç