Çanakkaleli arıcılara arılı kovan dağıtıldı

05 June Tuesday, 2018
Çanakkale’de “Arılı Kovan Dağıtım Projesi” kapsamında arıcılara 60 arılı kovan dağıtımı törenle yapıldı.
Çanakkaleli arıcılara arılı kovan dağıtıldı Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen “Arılı Kovan Dağıtım Projesi” kapsamında; Bayramiç İlçesi’nde 12 üreticiye toplam 60 arılı kovan dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İl Müdür Yardımcısı Hakan Batıbeki, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Bayramiç İlçe Müdürü Cahit Uydaş, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Çanakkale’de arıcılığın gelişmesi için çalışmaya ve proje üretmeye devam ettiklerini dile getiren İl Müdürü Erdem Karadağ, yapılan projelerle arıcılıkta ve balda kalitenin de artacağına inandığını söyledi.

Karadağ, “Bu bir başlangıç. Sizler inşallah burada arıcılığı geliştirirseniz, arıcılığın detaylarını, hassas noktalarını öğrenirseniz bu köye daha fazla arı kovanı vereceğiz. Biz bu arıcılığı öğrenmenizi istiyoruz. Arı deyip geçmeyin. Arı dediğimiz o böcek o kadar faydalı ki meyvecilik yapan ilçelerimizde arıcılık olmazsa olmaz. Bizim üreticimiz bazı ufak detayları kaçırıyor. Arı meyvecilikte tozlaşmayı sağlayan en büyük etkenlerden bir tanesi. Ben inanıyorum ki, bu köyde arı üretimi, bal üretimi çok kaliteli olacak. Balda kalite çok önemlidir. Sen balı ne kadar kaliteli üretirsen o kadar çok alıcısını bulur, o kadar yüksek fiyata satarsın.” dedi.
 
Çanakkale arılı kovan dağıtım projesi bal arıcılık