Çanakkaleli çiftçiler bilgilendirildi

13 September Friday, 2019
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticileri ve sektör paydaşlarını Kırsal Kalkınma Desteklemeleri hakkında bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi. Toplantıda katılımcılılara 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili bilgi verildi.
Çanakkaleli çiftçiler bilgilendirildi Haber: Çanakkale İl Enformasyon
Çanakkaleli üreticiler Kırsal Kalkınma Desteklemeleri bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdi.
Kırsal Kalkınma Desteklemeleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ geçtiğimiz ay Resmi gazetede yayımlandı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de sektör paydaşlarını ve üreticileri bilgilendirmek amacıyla bir toplantıları düzenledi.
Toplantıların açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, desteklemelerin tüm etaplarını başarıyla uyguladıklarını vurguladı.
Karadağ, “Genç çiftçi projeleri kapsamında 736 çiftçimize projeler karşılığında toplam 22 milyon lira hibe desteği verdik. Yine ekonomik yatırımlarda 12-13 yıl içerisinde 123 projeye 24.5 milyon lira bir hibe desteklemesi yaptık. Aynı zamanda Makine Ekipman ve Bireysel sulamalar da 2632 projeye 14.5 milyon liralık desteklemede bulunduk. Toplamda baktığımız zaman İlimizde 3491 projeye 61 milyon lira destekleme verilmiştir. Bu hibe projeleri karşılığında 1600 kişiye ilave istihdam sağlamış bulunmaktayız. Bunları aileleriyle birlikte hesapladığımızda 6 - 7 bin kişilere ulaşan istihdam oluşmuştur. 13. Etap hibe programının ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Desteklemelerle kurulan iş sahalarında yaklaşık bin 600 kişiye de istihdam sağlandığını da belirten Karadağ, 13. Etap destekleme başvurularının 30 Eylül’de sona ereceğini de hatırlattı.  
Bilgilendirme toplantısı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım’ın sunumuyla devam etti.
 
# Çanakkale destekleme yatırım tarım ve orman genç çiftçi proje