Çanakkaleliler Bağbozumu Festivali’nde buluştu

14 September Friday, 2018
Bozcaada’nın verimli üzüm bağlarında başlayan ve renkli görüntülere sahne olan, Bozcaada Bağbozumu Festivali düzenlenen törenle sona erdi.
Çanakkaleliler Bağbozumu Festivali’nde buluştu Haber: Çanakkale İl Enformasyon

“Troya 2018 Bozcaada Bağbozumu Etkinlikleri Projesi”nin kapanış ve değerlendirme toplantısı ilçede düzenlenen törenle sona erdi.

Bozcaada’da düzenlenen törene; Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Bozcaadalı çiftçiler katıldı.

Bağbozumu etkinliğine yoğun ilgi gösteren turistler, bağlardan ellerinde sepet sepet üzümle festival alanına döndü.
Etkinliğin kapanış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, bağbozumu etkinliklerini hasat mevsiminin tamamında gerçekleştirerek hem tarımı hem de turizmi canlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Karadağ, “Bozcaada da öne çıkan ürünler arasında bağcılık en ön planda. Bu ürettiğimiz ürünün en önemli sorunu pazarlayabilmemiz. Biz tarımsal ve hayvancılık üzerine il müdürlüğü ve bakanlık olarak ciddi anlamda Gökçeada ve Bozcaada’mıza desteklemeler yapıyoruz. Son 3 yıla baktığımızda Bozcaada’mıza 100 bin civarında aşılı fidan desteği yaptık. Bunda sonrada bu desteklemelere devam edeceğiz. Ürettiğimizi değerinde ve fazla kazanç elde edebilmek için daha iyi pazarlamamız lazım. Bu proje başlangıç oldu. Bu sene elde ettiğimiz deneyim ve tecrübeler neticesinde sonraki yıllarda biz bu pazarlama şeklini daha üst seviyelere taşıyarak üreticimizin daha yüksek gelir elde etmelerini sağlanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
 
 
Çanakkale Bozcaada bağbozumu festivali Troya 2018 üzüm bağ bağcılık