Çankırı’da meyve ağaçlarında budama seferberliği

17 April Wednesday, 2024
Doğru budama tekniği meyvelerin sağlıklı ve verimli gelişmesi için önemli. Bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler çeşitli eğitimlerle çiftçilere destek oluyor. Çankırı’da da çiftçilere uygulamalı bakım ve budama eğitimi verildi.
Çankırı’da meyve ağaçlarında budama seferberliği
Çankırı’da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi ile çiftçilerden gelen talep üzerine; İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile il genelinde ‘’Budama Seferberliği’’ başlatıldı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik personelinden oluşan 3 grup budama ekibi ile meyveciliğin yoğun olduğu 8 ilçedeki 22 köyde 225 üreticiye uygulamalı teorik ve pratik bilgilerin yanında; budama ve terbiye teknikleri, meyve hastalık ve zararlıları ile mücadele, bordo bulamaç uygulaması, bakım gübreleme, sulama teknikleri konuları bizzat arazide uygulamalı gösterilerek eğitimler verildi.

Meyve Ağaçlarında Budama eğitimi kapsamında çiftçilere teorik olarak anlatılan bilgiler aynı zamanda saha çalışmalarıyla da destekleniyor. Budama faaliyetlerinin yanı sıra hastalık ve zararlılar ile mücadele, bahçe bakımı, gübreleme, sulama ve aşılama gibi konularda da bilgiler verildi..

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün meyveciliğin e geliştirilmesi için söz konusu eğitimlerin meyve bahçelerinde devam edeceğini, teknik personelin her zaman sahada üreticilerin yanında olduğunu belirterek budama seferberliği başlattıklarını kaydetti. Düzgün, eğitimler ile budamayı bilmeyen ve öğrenmeyen üreticinin kalmayacağını vurguladı.
çankırı budama meyve sebze teknik eğitim düzgün hüseyin