Çankırı’da silajlık mısır hasadı başladı

22 October Monday, 2018
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla gününde ikinci ürün kapsamında silajlık mısır hasadı yapıldı.
Çankırı’da silajlık mısır hasadı başladı HABER
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kontrolünde üretimi yapılan örnek silajlık mısır ikinci ürün olarak ekildi. Hasadı ise yetkililerin ve çiftçilerin katıldığı törenle yapıldı.
Düzenlenen tarla günü etkinliğinde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır, silajlık mısırın en ucuz hayvan yemi olduğunu belirtti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır et ve süt üretiminde yem maliyetini %70’lerden %25’lere kadar düşürdüğünü, 1kg mısır silajının maliyetinin yonca kuru otunun 1/13’ü, arpa danesinin 1/12’si kadar olduğunu vurguladı. Ekonomik ve verimli hayvancılık için mutlaka silajlık mısır ekilmesi gerektiğinin altın çizen Çakır, Çankırı’da Merkez, Kızılırmak Eldivan ve Ilgaz’da 2. ürün olarak arpadan sonra silajlık mısır yetiştiriciliğinin çok uygun olduğunu söyledi.
Dekara 168 TL destek
2018 yılında 2. Ürün olarak yaklaşık bin dekar ekim yapıldığını belirten Çakır, 2019 yılı içerisinde bu oranı 2-3 kat daha artırmak için eğitimlere ara vermeksizin devam edileceğini söyledi. Çakır ayrıca arpa tarımından sonra ikinci ürün silajlık mısır yetiştiricilerinin yem bitkisi destekleri ile birlikte dekara 168 TL destek alacaklarını açıkladı.
Dekara yaklaşık 5 ton mısır alınan tarlada inceleme yapan çiftçiler gelecek yıl ikinci ürün ekmeyi planladıklarını söyledi.
Habber: İl Enformasyon birimi