Çiftçi eğitimi için iki bakanlık işbirliği yaptı

28 December Friday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı el sanatları eğitim merkezleri ve il müdürlüklerinde çiftçilere yönelik sertifikalı eğitim programları iki bakanlığın işbirliğinde gerçekleştirilecek.
Çiftçi eğitimi için iki bakanlık işbirliği yaptı Haber: Cem Bayan
Kamera: Ümit Yıldırım
Fotoğraflar: İbrahim Bağcı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı el sanatları eğitim merkezleri ve il ilçe müdürlüklerinde çiftçilere yönelik sertifikalı eğitim programları iki bakanlığın işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Protokol ile temel olarak, tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilirliği, güvenilir gıdaya, kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği ve tarım sektöründe üretimde bulunanların eğitilmelerine yönelik olarak yurt genelinde çiftçi kurslarının düzenlenmesi hedefleniyor.

Protokolde ayrıca üretici ailelerini yönelik el sanatları, mesleki ve teknik eğitim verilmesi ve başarılı olanların eğitilerek, belgelendirilmesi amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül çalışmaları ile Türkiye’nin ilerleme kaydedeceğini dikkat çekti.
Daire Başkanı Sertkaya “Çiftçilerimizin eğitimi ve el sanatlarının gelişimi için bu protokol önemli. Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Genel Müdür Gül “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi işbirliği yapmaktan dolayı mutluyum. Eğitim süreci sürekli ve 7’den 70’e herkesi kapsıyor. Tarım ve orman sektörlerinde eğitimler vermemiz gerekiyor. Biz de bu işbirliğinden dolayı mutluyuz. Bu milletimize ve devletimize karşı görevimizdir.” ifadelerini kullandı.


 
tarım orman milli eğitim işbirliği çiftçi eğitim