Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı

03 December Monday, 2018
2018 üretim yılına ait başvurularını yapamayan çiftçiler için müracaat süresi uzatıldı. Resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre çiftçiler, üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 31 Aralık 2018'e uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının, "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete’ de yayımlanarak, 30 Haziran'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

ÇKS yönetmeliğine göre, üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona ermekteydi. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılmamaktaydı. Ancak  yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 2018 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapamayan çiftçiler,2018 yılına ait çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık’a tarihine kadar yapılabilecek.
 
çks çiftçikayıt resmigazete üretimyılı başvuru