Çiftçilere ders zili zeytin bahçesinde çaldı

25 December Friday, 2020
Uygulamalı Çiftçi Okulları’na katılan Bursalı çiftçiler, zeytin yetiştiriciliği dersini zeytin bahçesinde uygulamalı olarak aldı.
Çiftçilere ders zili zeytin bahçesinde çaldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Selçuk EĞİLMEZ

Ders zili çaldı, çiftçi öğrenciler zeytin dersini bahçede aldı.

Bursa’da yürütülen Uygulamalı Çiftçi Okulu çalışması, zeytin bahçesinde yapılan uygulamalı derslerle devam etti.

“Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi” ile Suriyeliler ve Türk vatandaşlar arasından seçilen faydalanıcıların çeşitli mesleki eğitim konularında eğim aldıktan sonra istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile ortaklaşa yürüttüğü projeye Avrupa Birliği finansal kaynak sağlıyor.

Ahmetbeyköy'de bulunan zeytin bahçesinde, yapılan derse katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, ''Projemizin Uygulamalı Çiftçi Okulları ayağında bugün sizlere zeytin yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken noktalardan ve güncel verilerden oluşan bir ders vereceğiz. Bu eğitimler ile amacımız, sizlerin tecrübesiyle FAO ve kurumumuz uzmanlarının bilgisini birleştirerek daha verimli ve daha sağlıklı ürünler yetiştirmenize katkı sağlamak. Çok faydalı olacağını düşündüğüm bu eğitimlerde üretim faaliyetleri esnasında karşınıza çıkan sorunları da paylaşarak hepimizin bilgi dağarcığına katkı sağlayabilirsiniz. Eğitimlere eksiksiz katılımınız için teşekkür ederim.'' dedi.

Uygulamalı zeytin yetiştiriciliği dersinde; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli uzman personel, çiftçi adaylarına toprak analizi ve gübreleme konularında bilgi verdi.
bursa uygulamalı çiftçi okulu fao tarım ve orman zeytin