Çiftçilere “Taş Toplama Makinesi” desteği

25 September Tuesday, 2018
Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı satın aldığı taş toplama makinesini çiftçilerin hizmetine sundu.
Çiftçilere “Taş Toplama Makinesi” desteği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) desteklediği çalışma kapsamında alınan iki taş toplama, bir balya makinesi, Sarıkamış bölgesinde çiftçilik yapan vatandaşların ekili alanlarında kullanılacak.

Özellikle bölgeye ilk defa getirilen ve tarlalarda üretimin artmasına katkı sağlayan taş toplama makinesi, yapılan ilk testte çiftçilerden tam puan aldı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, amaçlarının teknolojik gelişmelerle çiftçileri buluşturarak, üretim alanlarından daha fazla verim almak olduğunu söyledi.

Gök, taş toplama makineleriyle ekilemeyen alanlar yeniden tohumlarla buluşacağını belirterek, "Alınan bu makinelerle çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırıp aynı zamanda verimi artıracağız. Yaptığımız araştırmalar sonucunda taşlardan temizlenmiş tarlalarda verimin yüzde 30 oranında arttığını tespit ettik." dedi.

"Makineleri taşlı tarlalarda test ettiklerini ifade eden Gök, "Çiftçilerimizde çok mutlu oldu. Birkaç yıl içerisinde Sarıkamış bölgesindeki bütün tarım arazilerini temizleyip, başka tarım arazilerini de ülke ekonomisine kazandırırız inşallah. Çiftçilerimize modern araçlarla hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. Projemizin hayata geçmesini sağlayan TANAP yetkililerine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. 


"Makinemiz tarlayı tertemiz ediyor"


Sarıkamış Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Yıldız da tarımın bölgede önemli olduğunu belirterek, "Başkanımızın büyük çabalarıyla Sarıkamış'a kazandırılan makineler, çiftçilerimiz için büyük bir şanstır. Bu imkanları iyi değerlendirmek lazım. İnşallah ülke ekonomisine, Sarıkamışlı çiftçimize büyük katkı sağlar. Çok güzel bir çalışma oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 

Taş toplama makinesini tarlasında test eden çiftçi Abdulselam Usta ise çiftçiler için bulunmaz bir makine olduğunu vurgulayarak, "Bu makine bizim için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Çalıştırdık makinemizi, tarlayı tertemiz ediyor. Herkese tavsiye ediyorum. Oda başkanımızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.
 
Taş toplam makinesi Kars Sarıkamış Ziraat Odası Çiftçi