Çiftçilerin zorlu ramazan mesaisi

13 May Monday, 2019
Batman'ın Gercüş ilçesinde arazilerin engebeli oluşundan dolayı traktörlerin girmediği tarla ve bağlar, hayvanlarla sürülüyor. İşte arazi şartlarının el vermediği alanlarda tarım yapanların ekmek parası kazanma macerası.
Çiftçilerin zorlu ramazan mesaisi Hem Ramazan ayı olması hem de havanın sıcak olması onların işini daha da zorlaştırsa da ekmek parası için tarlada çalışmaya devam ediyorlar.

Gercüş'te çiftçiler, arazi şartları el vermediği için dedelerinden kalma yöntemlerle tarım yapıyorlar.

O çiftçilerden biri, Rıdvan Korkut, at ve katır gibi hayvanlarla çift sürerek tarlayı işlediklerini söyledi. Korkut, "Çok zahmetli bir iş bundan dolayı çok yoruluyoruz ve çok susuyoruz. Bu iş benim ailemin geçim kaynağı olduğundan dolayı mecburi yapmak zorundayız. Çok susadığımızdan dolayı sabahın erken saatlerinde geliyoruz sıcaklık basmadan eve gidip dinleniyoruz. İkindi namazından sonrada tekrardan gelip çift sürmeye devam ediyoruz. Engebeli bölgelerdeki tarlalara traktör girmeyince bunları ilkel yöntemlerle sürmek zorunda kalıyoruz. Zor da olsa bunu yapmak durumundayız evimizin geçimi için" dedi.
 
tarla at ramazan batman traktör