Çiftçinin gözü hububat alim fiyatlarinda

22 April Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hububat alım fiyatlarının üreticileri memnun edeceğini söyledi. Konuya ilişkin çalışma yaptıklarını belirten Pakdemirli, fiyatların açıklanması için mayısın ilk haftasını işaret etti.
Çiftçinin gözü hububat alim fiyatlarinda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin merakle beklediği hububat fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hububat alım fiyatına ilişkin çalışma yaptıklarını aktaran Bakan Pakdemirli, "Mayısın ilk haftasında, kabine toplantımızın ardından Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Çiftçimizi üreticimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturma gayreti içindeyiz. Bu sene de çiftçimizi, üreticimizi memnun edeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ÜRÜNLERİ SON DERECE KALİTELİ

Türkiye'nin tarımsal üretim ve işlenmiş gıda konusunda avantajlı konumda olduğunu da söyleyen Pakdemirli "Türkiye'nin ürünleri son derece kaliteli. Kaliteyi bozarak değil kaliteyi artırarak, kaliteyle rekabet ederek gıda sektörümüzü bir noktaya getirmemiz lazım. GDO'lu üretim yapan bir ülke değiliz ama bunun yurt dışına pazarlanması konusunda yeterince başarılı değiliz. 'Türkiye sağlıklı ürünler üretilen bir coğrafya' ambalajıyla henüz bunları yurt dışına pazarlayamıyoruz ama o noktaya da geleceğiz."ifadelerini kullandı.
hububat fiyat tarım orman bakan pakdemirli mayıs