Çiftçinin yüzü desteklerle gülüyor

12 March Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri hem üretimi arttırıyor hem de çiftçinin yüzünü güldürüyor. Desteklemeler kapsamında Boyabat’da üreticilere 16 ton çeltik tohumu dağıtıldı. Çorum’da ise TKDK 124 projeye 12,7 milyon lira hibe desteği verecek.
Çiftçinin yüzü desteklerle gülüyor Tarım ve Orman Bakanlığı üreticinin en büyük destekçisi.
Traktörden, tohuma, kırsal turizmden arıcılığa tarımın her alanında desteklenen çiftçiler işlerini büyütüyor, üretimi arttırıyor.
Boyabatlı çiftçiye yüzde 50 hibeyle çeltik tohumu
Bu kapsamda Sinop’un Boyabat ilçesinde çeltik üreticilerine 16 ton tohum dağıtıldı.
İlçe Tarım Kredi Kooperatifi depolarında gerçekleştirilen çeltik tohumu dağıtım programına katılan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, üreticilere bereketli bir sezon diledi.
Geçen yıl Tekirdağ'da üretilen 23 ton çeltik tohumunun 16 tonunu kendilerinin aldığını vurgulayan Aksoy, "Sayın Valimize, İl Genel Meclisi üyelerimize, İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu çeltik tohumlarını çiftçilerimize yüzde 50 hibeli olarak dağıtacağız. Bu çeltik tohumumuza hep birlikte sahip çıkıp geliştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla üreteceğiz inşallah. Tüm üreticilerimize bereketli bir tarım sezonu diliyorum." diye konuştu.
TKDK'den Çorum'da 124 projeye hibe desteği
Çorum'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) yenilenebilir enerji, kırsal turizm, arıcılık ve makine ekipman alımına yönelik 124 projeye 12,7 milyon lira hibe verileceği bildirildi.
Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine yönelik kırsal alan yatırımları çağrısı başvuruları kapsamında 170 proje başvuru yapıldığını belirten Yalvaçer, "18 yatırımcı adayı gerekli belgeleri tamamlamadığından ya da çeşitli nedenlerle yatırım yapmaktan vazgeçti. İncelemesi tamamlanan 28,4 milyon lira yatırım tutarlı 152 proje, TKDK Kurum Merkezine gönderildi. Bunlardan değerlendirmesi tamamlanan 124'ü sözleşme imzalamaya hak kazandı. Kalan 28 projenin değerlendirme süreci devam ediyor. Onlardan da güzel haberler bekliyoruz." dedi.
 
# tarım ve orman tkdk destek hibe tohum kırsal kalkınma çorum sinop