Çim çalıştayı yapıldı

21 May Monday, 2018
Türkiye'deki çim alanlarıyla ilgili sorunların tespit edilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Ankara’da çim çalıştayı düzenlendi.
Çim çalıştayı yapıldı Haber: Ercan AKSOY
Kamera: Ümit YILDIRIM
Fotoğraf: Fatih COŞKUN
 
Ankara’da Çim Alanları ve Yönetimi Çalıştayı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sait Ertürk’ün yanı sıra Bakanlık uzmanları, üniversite ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda ülke genelinde çim alanlarının yönetimi, sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.
Çalıştayda Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Filiz Ünal çim hastalıkları ve mücadelesi, Dr. Ayşe Aşkın Şenocak çim hastalıklarıyla biyolojik mücadele, Dr. Tansel Serim çim alanlarında sorun olan yabancı otlar ve mücadelesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Ferit Turanlı başlıca çim zararlıları ve mücadeleleri, OBAYS Çim Bahçe Peyzaj'dan Dr. Oğuz Harun Baysal çim bitkisi, kullanım alanları ve bakımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Vatan Aşkın Türkiye'de çim bitkisinin park ve bahçeler açısından önemi ve durumu, Cornelia Golf Kulübü'nden Dr. Fatih Şen Türkiye'de golf turizmi ve çim alanlar, Ankara İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünden Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Tevfik Gök Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan çim sahaları ve önemi, Ulusoy Tohumculuk'tan Ziraat Mühendisi İ. Emir Doğar Türkiye'de çim tohum sektörü ve sorunları, Sumi Agro'dan Ziraat Mühendisi Ekrem Aycan Çevikkol Türkiye'deki çim alanlarında kimyasal mücadeledeki mevcut durum ve öneriler konularında birer sunum yaptı.

Dört yıldır yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak bu çalıştayı düzenlediklerini belirten Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Filiz Ünal Web Tarım TV’ye çalıştayın bir değerlendirmesini yaptı.
Dr. Ünal Türkiye’deki birçok çim alanını ziyaret ederek çimle ilgili bütün hastalıkların haritasını çıkardıklarını belirtti. Dr. Filiz Ünal bu çalışmayla ilgili bir kitap hazırladıklarını ve TÜBİTAK onayından sonra ilgililerin beğenisine sunulacağını söyledi.
 
Çim çalıştayı çim hastalıkları zirai mücadele sait ertürk filiz ünal