Çocuklar festivalde balığa doydu

08 March Friday, 2019
Antalya’da ilköğretim öğrencilerine balık yeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’in de katıldığı etkinlikte çocuklar bol bol balık ekmek yedi.
Çocuklar festivalde balığa doydu Haber: Antalya İl Enformasyon

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde bir ilköğretim okulunda balık ekmek yeme programı düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen programda çocuklar hem eğlendi hem de bol bol balık ekmek yedi.

Çocuklara balık yeme alışkanlığını edindirmek amacıyla Dağ İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Özen, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Abdullah Ünlü ile ev sahibi Döşemealtı İlçe Müdürü Dr. Funda Ayar Şensoy, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak için çalıştıklarını belirtti.

Yeşeren Çocuklar projesi ile çocuklara tarımı ve toprak sevgisini öğrettiklerini vurgulayan Özen, Mavide Buluşalım projesi ile de balığı ve su ürünlerini öğreterek sevdirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Özen, mavide buluşalım projesi sayesinde balık tutmayı ve tüketmeyi çocuklarda, gençlerde alışkanlık haline getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Döşemealtı İlçe Müdürü Dr. Funda Ayar Şensoy da, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliğii düzenlemekten mutlu olduğunu ifade ederek bu ve bu gibi etkinlikler ile çocuklarımıza balık tüketme alışkınlığını edindirmek istediklerini söyledi.
 
antalya döşemealtı balık ekmek etkinliği