Çocuklar tarımı Elif’in serüvenleriyle tanıyor

31 May Friday, 2019
Muğlalı çocuklar çok şanslı. Onlar için hazırlanan yeni kitaplarda tarımla ilgili farklı bilgilere ulaşıyorlar. “Elif’in Serüvenleri” adıyla yayınlanan kitap serisinde tarım ve köy hayatı hikâyelerle, eğlenceli oyunlarla anlatılıyor.
Çocuklar tarımı Elif’in serüvenleriyle tanıyor Haber: Muğla İl Enformasyon
Çocuk Gözüyle Tarım Projesi çocukları tarımla buluşturmaya devam ediyor.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü “Çocuk Gözüyle Tarım Projesi” çocuklara doğayı ve tarımı sevdirmeyi amaçlıyor.
Tamamı il müdürlüğü personeli tarafından hazırlanan Elif’in serüvenleri kitap serisi yüzlerce çocuğa ulaştı.
Hayvan sevgisi, buzağı doğumu, bakım ve besleme gibi bilgilerin de yer aldığı "Köyümün Sarışekeri", “Gıdaların Sihirli Dünyası” adlı kitaplar, tarımı bir meslek olarak çocuklara tanıtıyor.
Farklı etaplardan oluşan çalışma 6 pilot okulda üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik görsel eğitim çalışmalarını da içeriyor.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, proje ile öğrencilerde farkındalık ve davranış değişikliği oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Erkal, “Proje kapsamında kahramanımız Elif aracılığıyla öğrencilere mesajlarımızı vereceğiz.  “Elif’in Serüvenleri Serisi”  adıyla 8 Adet hikâye kitabı oluşturacağız. Her hikâyede Elif farklı bir tarımsal konuyu işleyerek, öğrencilere mesajlar verecek. Elif’in Serüvenleri Serisinin bizim için özel yanı var. Yazarı ve çizerinin bizim personellerimizce hazırlanmış olması ayrı bir gurur kaynağı oldu. Yapılacak çalışmalar sonucunda öğrencilerde farkındalık ve davranış değişikliği meydana getirmeyi hedefliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile üç ilçede (Menteşe, Ula, Köyceğiz) 6 pilot okul belirlenerek, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik başlayan çalışma 4. Sınıfta da devam edecek. Hikâye ve görsellerle desteklenen eğitim çalışmasının canlandırma ile pekiştirilmesi hedeflendi. Öğrencilerden eğitim öncesi konu hakkında resim çizmeleri istenerek eğitim sonrası tekrar çizdikleri aynı konulu resimler karşılaştırılacak ve raporlanacak.  Böylece öğrenciler üzerinde yaratılan etki ölçülebilecek.” dedi.
Kitap serisinin tanıtımı için düzenlenen törende çocuklara kitaplar hediye edildi. Günün anısına bahçeye fidan dikildi. 
muğla tarım ve orman elifin serüvenleri çocuk kitap proje