Çocuklar tarımla buluşmaya devam ediyor

07 June Tuesday, 2022
Bütün yurtta çocukları tarımla buluşturan etkinlikler sürüyor. Lider Çocuk Tarım Kampları kapsamında yapılan etkinler ile çocuklar tarımın, hayvancılığın, gıdanın önemini öğreniyor. Ayrıca çocuklara uygulamaları dersler de veriliyor. Kampların son adresiyse Adıyaman ve Sivas oldu.
Çocuklar tarımla buluşmaya devam ediyor HABER: Sivas İl Enformasyon
KAMERA: Sivas- Adıyaman İl Enformasyon
 
Lider Çocuk Tarım Kamplarıyla çocuklar gıdayı, tarımı, hayvancılığı, doğayı öğrenmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il müdürlüklerince düzenlenen etkinliklerle ilkokul öğrencileri hem sınıfta hem de sahada eğitim alıyor. Üretimi yerinde inceliyor.

Kampların son adresiyle Adıyaman ve Sivas oldu.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki kampta Borsa İstanbul İlkokulu öğrencilerine balıkçılık ve su ürünleri eğitimi verildi.

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kaffar Tuncer, ilkokul öğrencilerine su ürünleri ve balıkçılık eğitimi verdikleri söyledi.

Öğrencilere tarımı sevdirmek ve yetiştiricilik adına farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Tuncer, "Burada ilkokul 4. sınıf öğrencilerine balığın yumurtadan satım haline, porsiyonluk hale getirilene kadar bütün aşamaları göstererek uygulamalı olarak öğretmeye çalıştık." dedi.

Öğrencilerden Muhammed Sefa Tuncer de "Burada balığın nasıl yetiştirildiğini öğrendik, balıkları yemledik, havuzlarda büyümelerini gördük, ilk kez burayı gördüm ve çok eğlendik." diye konuştu.
Elçin Gönder de balıkların hangi şartlar altında yetiştirildiğini, balık çeşitlerini ve onların büyüme aşamalarını öğrendiğini ifade etti.

Benzer görüntüler Sivas’da da vardı. Sivas’taki eğitimlerin ilk gününde öğrencilerin ilk durağı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunu oldu. Burada çocuklara teorik eğitim verildi. Eğitimin ardından İl Müdürlüğünün uygulama bahçesinde götürülen çocuklar yetiştirilen ürünlerin süreci hakkında bilgiler aldı.

Atatürk’ün Sivas’ta karşılandığı yere yapılan Paşapınarı Anıt’ını ziyaret eden çocuklar Savaş Atları Müzesini ziyaret etti. Binicilik eğitimi aldı.

Merkez Kabasakal Köyü’nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir işletmeyi ziyaret ederek başlayan çocuklar, Gemerek İlçesinde bulunan alabalık tesislerine giderek su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bilgiler aldılar. Tesis ziyaretinin ardından Sızır Şelalesine giden çocuklar burada eğlenceli vakit geçirdiler. Burada buzağıları besleyen çocuklar, alabalık tesislerine giderek su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bilgiler aldılar.

Kapanış gününde de çocuklara katılım sertifikaları verildi.
lider çocuk tarım kampı orman hayvancılık balıkçılık eğitim Adıyaman sivas