Çölyak hastalarına özel Manisa Kebabı

27 July Friday, 2018
Manisa’da çölyak hastası olanlara özel Manisa Kebabı üretildi. İçerisinde glüten içermeyen kebaplar çölyak hastalarını memnun etti.
Çölyak hastalarına özel Manisa Kebabı Manisa
Manisa Kebabı, Manisa’ya özel, ekmekli kebap türü. Ancak çölyak hastaları bu kebabı içerdiği glüten nedeniyle yiyemiyordu.
Manisa'da 30 yıldır restoran işleten kebap ustası Zafer Şengül, çölyak hastalarının talebi üzerine özel tarifle glütensiz kebap yapmaya başladı. Şengül “Kebaplarımız normalde ekmekten yapılıyor ancak çölyak hastaları için kebabın içerisine ekmek yerine patates ya da beraberlerinde getirdikleri glütensiz ekmek koyuyoruz. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet veriyoruz.” dedi.
Normal şartlarda glutensiz gıdalara ulaşmanın kolay olmadığına dikkati çeken Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Sivecan, kebabın kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekti Sivecan ayrıca "Bunun ötesinde çapraz bulaşmayı önlemek ve bizim yiyebilmemiz için diğer malzemelerden farklı olarak glutensiz bizlere sunulması gerekiyor. Bununla ilgili işletme sahibiyle yaptığımız görüşmede Manisa Kebabı'nı glutensizleştirebilirse bizim yiyebileceğimizi anlattık. Onlar da sağ olsun bizlere bu konuda destek verdiler. Artık biz çölyaklılar Manisa Kebabı'nı rahatlıkla yiyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.