Çorum’da “Arap tavşanı” görüldü

28 October Monday, 2019
Çorum’un Alaca ilçesinde nesli tükenmekte olan “Arap tavşanı” görüldü. Ağaçlandırma sahasında hareketsiz şekilde bulunan hayvan koruma altına alındı.
Çorum’da “Arap tavşanı” görüldü Nesli tükenmekte olan “Arap tavşanı” Çorum’un Alaca ilçesinde görüldü.

Arap tavşanını ilk olarak ağaçlandırma sahasındaki çalışmaları izleyen Barış İrdeli fark etti.

Barış İrdeli, “Kovanın üzerinde hareketsiz bir şekilde yatıyordu. Ben hayvanın ölü olduğunu zannederken hareketler yaptığını fark ettim. Soğuktan uyuştuğunu fark ettim. Araca götürdüm. Hayvan araçta ısınmaya başladıkça hareketlenmeye başladı. Hayvanın ne olduğunu bilmediğim için orman mühendisi arkadaşımı arayarak bilgi verdim. Arkadaşımda Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile görüştükten sonra hayvanı götürerek teslim ettim” dedi.

Hayvanın sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler, Hitit Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri ile temasa geçti. Her iki kurumun yaptığı incelemeler sonunda hayvanın nesli tükenmekte olan Arap tavşanı olduğu tespit edildi.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Kadir Ulusoy, teslim alınan Arap tavşanı gerekli kontrollerin ardından doğaya tekrar bırakılacak.
 
çorum arap tavşanı dkmp tarım orman