Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan üreticilere müjde

17 February Thursday, 2022
Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemle ilgili pek çok açıklamada ve müjdede bulundu. O müjdelerin arasında çiftçilere yönelik müjdeler de yer aldı. Buna göre karma hayvan yemlerine yüzde 12; gübrelerde yüzde 30’luk indirim olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan üreticilere müjde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeleri sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirai üreticilere yönelik ilk müjdesi gübredeki indirimlerin hakkında oldu. Erdoğan “Bilindiği gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış merkezlerinde hafta başı itibariyle üre ve çay gübrelerinin fiyatlarında yüzde 30’a varan indirimler yaptık. Buna ilave olarak yarından itibaren can gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30’luk indirime gidiliyor.” dedi.

Besicilerin girdi maliyetlerini azaltacaklarını söyleyen Erdoğan “Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Son zirai müjde ise pancar üreticilerine veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:  “Pancar üreticilerimizin Mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini bir ay öne çekiyor, Cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz. Bu sezonun pancar alım kesim fiyatını da hasattan önce açıklayacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum.”
: cumhurbaşkanı recep tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı müjde çitfçi pancar besici yem gübre