Denetimler halk sağlığının güvencesi

21 January Thursday, 2021
Gıda güvenliğinin bekçileri denetim ekipleri Yalova’da yaptıkları titiz çalışmalarla vatandaşların güvenilir gıda tüketmesini sağlıyor.
Denetimler halk sağlığının güvencesi Haber: Yalova İl Enformasyon
Kovid-19 sürecinde önemi artan güvenilir gıda için Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tüm yurtta çalışmalarını sürdürüyor. 

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü geçen yılın gıda denetim verilerini açıkladı. Kentte 2020 yılında yapılan 7 bin 128 denetimde gıda işletmeleri, toplu tüketim yerleri, pazar yerleri, yem işletmeleri titizlikle incelendi, gerekli işlemler yapıldı.

Salgın süresince de gıda işletmelerinde salgına karşı alınması gereken tedbirler ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapan İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri hazırlanan el broşürlerini dağıttı, işletmelere hijyen kuralları ile ilgili afişler astı. Denetimler kadar işletmelerin kayıt altına alınmasına da önem veren ekipler 154 işletmeye kayıt belgesi, 3 işletmeye onay belgesi verdi.

Alo 174 gıda Hattına yapılan başvuruları da sonuçlandıran gıda kontrol ekipleri, bal ve zeytinyağı ürünlerinde kayıt dışı üretim ve satışını engellemeyi ve kayıtsız işletmeleri kayıt altına almayı sürdürüyor.

Güvenilir gıda üretimi ve tüketimi için daha fazla insana ulaşarak üretim kalitesini ve tüketici bilincini artırmayı amaçlayan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; gelecek nesillerin gıda güvenliği ve israf konusunda bilinç kazanması amacıyla okullarda verilen eğitimlerin artırmayı planlıyor.
Yalova gıda denetim alo 174 güvenilir gıda tarım ve orman