Denizden gelen bereket ihracatta umut verdi

17 February Wednesday, 2021
Sinop’ta, koronavirüs salgınına rağmen su ürünleri ihracatı önceki yıla göre yüzde 30 arttı. Balıkçıların 2023 hedefi 100 milyon dolar.
Denizden gelen bereket ihracatta umut verdi Haber: Sinop İl Enformasyon

Sinoplu balıkçılar çalışıyor, ihracatla ülke ekonomisi kazanıyor.

Karadeniz Bölgesi’nin balıkçılık merkezlerinden Sinop, su ürünleri ihracatında da önemli bir başarı elde etti. Koronavirüs salgınına rağmen su ürünleri ihracatının önceki yıla oranla yüzde 30 arttığı kentte elde edilen gelir 36 milyon 71 bin 805 dolar oldu.

Türkiye’nin 2023 yılında su ürünleri ihracatının 2 milyar dolara çıkartılması hedefi olduğunu vurgulayan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, bu rakamlara ulaşılabilmesi için dayanışma ve özveri gerektiğinin altını çizdi.

Sinop’un su ürünleri istihsalinde önemli faaliyetlere sahip bir kent olduğuna işaret eden İl Müdürü Tanrıkulu, Sinop’un hem avcılık hem de yetiştiricilik olarak su ürünlerinde ülke içerisinde önemli merkezlerden olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın su ürünleri ihracatında 2023 yılı hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Tanrıkulu, özellikle işleme tesis yatırımları ile 100 milyon doların üzerinde ihracat yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.
sinop balıkçılık su ürünleri ihracat tarım ve orman