Denizlerde av sezonu başladı, denetimler arttı

04 September Friday, 2020
Balıkçı gemileri kısmetlerinin peşinde denizlere açılırken Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de yoğun denetimlere başladı.
Denizlerde av sezonu başladı, denetimler arttı Haber: Yalova İl Enformasyon – Bursa İl Enformasyon -Çanakkale İl Enformasyon

Su ürünleri av sezonu vira bismillah diyerek açıldı, Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri bereketli ve kaliteli bir av sezonu için yoğun mesaiye başladı.

Yalova’da sezon coşkuyla açıldı

Aylardır denizle buluşmayı bekleyen balıkçı gemileri Yalova’da bayram sevinciyle denize açıldı. İlk avda balıkçıları yalnız bırakmayan Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, 2020-2021 balıkçılık sezonunun bol ve bereketli geçmesini diledi.

Denizlerin, balıkçıların ve tüketicilerin korunması amacıyla aralıksız çalışan su ürünleri denetim ekipleri, denizden tezgaha kalite zincirini korumaya çalışıyor.

Balıkçıların denize açılmasıyla birlikte daha yoğun bir mesaiye başlayan denetim ekipleri de balıkçı gemi ve teknelerinin, av ekipmanlarının ve avlanan balıkların su ürünleri avcılığı tebliğine uygunluğunu denetliyor.

Marmara’da ışıklı balık avcılığının yasak olduğunu hatırlatan ekipler, gemisinde avlanma amaçlı ışık kullanan ve bulunduran gemi sahiplerine 50 bin liraya kadar para cezası uyguluyor.

Bursalı balıkçılar yeni sezondan umutlu

2020-2021 su ürünleri av sezonundan yüksek verim bekleyen Bursalı balıkçılar dualarla denize açıldı.

Bu yıl deniz ve göllerde bereketli bir sezon beklediklerini belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “Her türlü sağlık tedbirini elden bırakmadan inşallah bu sezonu bolluk ve bereket içinde geçireceğiz.” dedi.

Marmara Denizi’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden birinin Bursa olduğunu vurgulayan İl Müdürü Aygül, “Bursa’mız 115 kilometrelik sahil uzunluğu ve 9 balıkçı barınağına sahip olmanın yanı sıra, Marmara Denizi ve Karadeniz’de avlanan su ürünlerinin Batı Anadolu’ya naklinde önemli bir geçiş ve kapı görevi görmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu sezon Koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyen konusuna büyük önem veren Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde balıkçılarla birlikte önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Kentte ilk defa bütün balıkçı barınakları aynı anda temizlendi. İl Müdürü Hamit Aygül, temizlik ve denetim çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti.

Çanakkale’de binlerce balıkçı denizle buluştu

Uzun kıyı şeridi, boğazı ve körfezleriyle balıkçılığın önemli merkezlerinden olan Çanakkale’de de yeni sezon törenle açıldı.

12 bine yakın ruhsatlı balıkçının olduğu kentte geçen yıl 5 bin tona yakın balık avcılığı yapıldı. İlk av gününde balıkçılara hitap eden Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, “Rızkını denizden çıkaran tüm balıkçılarımızın bol bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Çanakkale’nin bitkisel ve hayvansal üretimde yakaladığı başarıya balıkçılıkta da ulaştığını ifade eden Karadağ, toplam su ürünleri üretiminin 8 bin tonun üzerinde olduğuna dikkat çekti.
bursa yalova çanakkale balık balıkçı su ürünleri av sezonu tarım ve orman