Denizli bağlarında hasat heyecanı sürüyor

09 September Wednesday, 2020
Denizli’de üzümün hasat ve kurutma çalışmalarına başlayan üreticiler, bu yılki rekolteden ve üzüm alım fiyatlarından memnun.
Denizli bağlarında hasat heyecanı sürüyor Haber: Denizli İl Enformasyon

Ülkemizin en önemli üzüm üretim merkezlerinden olan Denizli’nin bağlarında hasat mesaisi ile birlikte kurutma telaşı da başladı.

Temmuz ayında Buldan ilçesinde ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümle başlayan hasadın Çal, Güney, Baklan, Bekilli, Honaz ilçelerinde ekim ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Sofralık çekirdekli üzümde 94 bin 194 ton, sofralık çekirdeksiz üzümde 142 bin 131 ton, kurutmalık çekirdekli üzümde 4 bin 104 ton, kurutmalık çekirdeksiz üzümde 17 bin 258 ton, şaraplık üzümde ise 85bin 206 ton rekoltenin alındığı kentte üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatından memnun.

Buldan ilçesinde yaklaşık 5 bin dekar alanda örtü altı üretimle sezonu uzayan turfanda üzüm pazarda kilosu 2 buçuk lira ile 3 buçuk lira arasında satılıyor.

İhracatta da önemli bir başarı yakalayan Denizli üzümü başta Beyaz Rusya (Belarus) olmak üzere Suudi Arabistan, Ukrayna, Hollanda, Almanya, Avusturya, İngiltere’ye gönderiliyor.
denizli üzüm hasat bağ kurutma kuru üzüm ihracat örtü altı üretim tmo