Denizli’de eğitim toplantısı ve gıda denetimi

25 February Tuesday, 2020
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği, ekonomik kayıplara sebep olan, arılarda Varroa paraziti ile toplu mücadele konusunda eğitim toplantısı düzenledi.
Denizli’de eğitim toplantısı ve gıda denetimi Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilen eğitim toplantısına, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, İl/İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve arı yetiştiricileri katıldı.

Eğitimde İzmir/Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü uzman personeli Dr. Ayşen Beyazıt Varroa paraziti ile toplu mücadele yöntemleri, Veteriner Hekimi Halil Peral arıcılık teknikleri ve hastalıkları, yetiştirici Yavuz Sin ise arı zehri üretimine yönelik yöntemleri anlattı. Denizli’de Varroa paraziti ile toplu mücadele için 1 Mart – 20 Mart tarihleri arası belirlendi.

Öte yandan Denizli’de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatları ile tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan “Gıda Denetim Seferberliği’nin 3. gününde unlu mamuller üreten işletmelerde denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Erkaya, denetim seferberliğinin ilk gününde süt ve süt ürünleri işleme tesisleri ve gıda takviyesi üreten işletmeler, ikinci gününde ise et ve et ürünleri üreten işletmelerin denetlendiğini, ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerle denetimlerin devam ettiğini söyledi. Erkaya 2019 yılı içerisinde Denizli’de faaliyet gösteren 11.803 işletmede 21.211 adet denetim yapıldığını vurguladı.